Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.5.2024, Milan Šurkala, aktualita
Jedním z mnoha výrobců, kteří představili novinky s mobilními procesory Qualcomm Snapdragon X Elite a X Plus, je i Microsoft. Ten je uvedl v noteboocích Surface Laptop 7 i tabletech Surface Pro 11.
komplikator (813) | 22.5.202419:39
Pokud ty stroje budou mít vydrz a pobezi při běžném použití pasivne, nějaký z těch stroju poridim. Zatím mám dva kandidáty. Surface 7, má hapticky touchpad ale jen IPS. Druhý kandidát je Yoga 7x s perfektním 3k OLED ale nevím ale zdá ma haptiku. Lákavé je i XPS, ale tam mi zase vadi senzorové funkční tlačítka a s ohledem bude kapku dražší a to už bych raději vzal surface pro.
Odpovědět1  1
tomasjerry (230) | 24.5.202410:14
NA XPS zabudnut. DELL to dokazal a tie senzorove tlacitka blbnu. Mame ich vo firme 7 ­(nove XPS menej ako 1 rok stare­) a vsetky sa pozazili. Od nemoznosti zapnut PC bez adaptera, cez MOBO nogo after LOGO + ako bonus poskodene LCD uz po vybaleni, po gosting prave tychto tlacidiel ­(stale stlacanie pokial je PC na dokovacke ­- original dell dokovacia stanica kupena s XPS, je jedno ci je NTB otvoreny, alebo zatvoreny­). Najviac ma vytaca, ze uz aj SSD pripajkovali na mobo, des.
Odpovědět0  0
komplikator (813) | 29.5.20249:28
Pokud něco blbne, nebo je poškozené už z výroby tak to vrátím­/reklamuji. To je to nejmenší. Slyšel jsem o nejedněch problémech u XPS+ 2022, které řešili výměnou, které se postupem vyladily a u 2023 modelu jsem nezaznamenal žádné.

A jestli je SSD připájené nebo ne mě je u zadele, nemám důvod ho za život toho zařízení měnit, stejně jako paměť nebo cokoli dalšího.

Tak jak tak aktuálně je v hledáčku Surface Laptop 7, pokud bych se spokojil s IPSkem, nebo Surface Pro pokud chci OLED, nejžhavější kandidát je ale Yoga7x, sice jsem si po zkušenosti s Yoga7i řekl že už budu kupovat jen Yoga9, ale takový model se SG ohlášen nebyl ale třeba časem bude, a uvítal bych místo slim verze normální konvertibilní. To mi teď dost chybí, musel jsem to řešit externím malým monitorem. Mám velký monitor a je ve výšce pod který se přesně vejde laptop, ale chi používat externí klávesnici, takže když dám laptop do stanu nebo do prezentačního módu tak před sebou nemám tělo, to je zezadu displeje a neubírá místo vpředu pro tu externí klávesnici.

http:­/­/download.jirikocman.cz­/stul­/yoga4.heic
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.